miercuri, 7 martie 2012

Clara spala sau voi ce faceti duminica

Stiu ca astazi nu este duminica dar vorbeam cu niste colege mai devreme si mi-am dat seama ca trebuie sa scriu despre asta.
Oare ma insel prea mult cand spun ca in jur de 90% din populatia feminina a tarii noastre nu spala rufe duminica sau de sarbatori? Eu cel putin nu am avut niciodata onoarea de a intalni pe cineva care face asta, dar este posibil sa fi intalnit si sa nu fi vorbit despre asta. Asa de bucuroasa as fi sa intalnesc o fata (sau un barbat, de ce sa discriminam) ca asta ca i-as face cinste cu o prajitura in prima cofetarie.
Sa nu speli haine de sarbatori mi se pare o prostie cat casa de mare, o superstitie inutila si o dovada a irationalitatii fiintei umane care vrea de altfel sa se creada homo sapiens. Si daca credeti ca pastrand acest obicei veti fi ferit de necazuri, nu va veti imbolnavi niciodata, nu o sa va insele barbatul sau nu o sa va supere copilul aflati ca va inselati: virusilor, sotilor si copiilor vostri nu le pasa de cand ati spalat voi ultima data. Este insa posibil altceva. Sa presupunem ca ati nosocotit povata strabuna si ati spalat duminica hainele copilasului ca nu mai aveati ce pune pe el in vizitele alea cand trebuie sa arate ca pomul de craciun pentru a impresiona neamurile. Ok, ati spalat duminica dimineata si seara v-ati impiedicat si v-ati rupt piciorul Asa a ca va veti gandi ca v-a pedepsit baubaul? Poate nu veti gandi totusi asa, vreau sa fiu optimista si sa cred ca mai exista si neuroni folositi corespunzator.
Asta a fost primul post. Daca faceti parte din categoria celor care se feresc sa spele duminica o sa va rog sa va tineti departe de acest blog. Ceilalti 1-10% sunt bine veniti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu